Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Κύκνειο Άσμα - Ελεύθερο Συναίσθημα (2011)

Τρίτη βράδυ και είμαι λίγο πεσμένος. Ψάχνω τα βινύλιά μου, τίποτα. Ψάχνω τα σιντί μου και βρίσκω το "Ελεύθερο Συναίσθημα" από τους Κύκνειο Άσμα. Το βάζω στο cd player και ταξιδεύω!



Λοιπόν, αυτός ο δίσκος είναι ο τρίτος για τους Κύκνειο Άσμα. Μπαίνει το intro πρώτο πρώτο. Πολύ ωραία μελωδία... «Η φιλία μετράει... αυτό μένει! Οι φίλοι... » Παραγωγή: Άψινθος από τα Μάτια των Πνιγμένων.

"Ελεύθερο συναίσθημα". Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου. Ωραία μελωδία και αυτό. Και την επιμέλεια του beat την έχει αναλάβει και πάλι ο Άψινθος. Δεν υπάρχει κάποιο κρυφό νόημα, απλά ν' ακούς την μουσική και ν' αφήνεις το συναίσθημα σου να σε ταξιδεύει μαζί με την μουσική... αυτό.

Στη συνέχεια, συναντάμε την πρώτη συμμετοχή του δίσκου. "Κάτι" σε συμμετοχή του Άγρυπνου. Η παραγωγή είναι από τον Scrip D. «Κάτι στην καρδιά μας πάντα μένει, επιμένει κάτι που μας κάνει να μαστε φίλοι ή ξένοι..»

Στο τέταρτο κομμάτι συναντάμε τον Άψινθο στο mic αυτή την φορά να αποτελεί συμμετοχή στο κομμάτι "Νυχτερινή διαδρομή". Παραγωγή: Άυλος. Μουσική στο ίδιο μοτίβο, αυτό το μελαγχολικό το ωραίο. Εντυπωσιακό ήταν το ότι ο Άψινθος ραπάρει και στα γαλλικά.. πολύ ωραία μπορώ να πω, εμένα μου άρεσε.

Το επόμενο κομμάτι τιτλοφορείται "Κύκνειο Άσμα", δηλαδή όπως λένε το συγκρότημα. Εδώ καταλαβαίνουμε γιατί ονομάστηκαν έτσι τα παιδά... Παραγωγή: Άυλος. Η όλη μουσική είναι κάπως ξεσυκωτική-μελαγχολική. Τι εννοώ? Σε πωρώνει ρε παιδί μου, δεν ξέρω.

Το επόμενο κομμάτι είναι ένα σόλο του Scrip D. Εδώ ο τυπάς παίρνει το ρόλο ενός μετανάστη που φτάνει στην Ελλάδα. Η παραγωγή ανήκει στον ίδιο. Πολύ ωραίο και αυτό. Τίτλος: "Φεύγω"

Έβδομο κομμάτι, το οποίο μας μιλάει "για τις στιγμές που μένω μόνος".. Άλλη μια ωραία παραγωγή του Άψινθου.

«Απ' την αρχή μέχρι το τέλος, όλοι ψάχνουμε την "Λύτρωση"...». Η παραγωγή είναι και πάλι του Άψινθου.

Στο ένατο κομμάτι βρίσκουμε τον Spoctulus από τους Fata Morgana σε συμμετοχή στην "Κρυμμένη ομορφιά". Την παραγωγούλα την έχει φτιάξει ο Scrip D. «Η ομορφιά είναι κρυμμένη σε μια φάλτσα μελωδία κι αν δεν θες σε μαγεύει..». Τα παιδιά μας μιλάνε για την κρυμμένη ομορφιά, για την ξένη αγάπη και μια δεμένη μοναξιά.

Έπειτα, ακολουθεί ένα βαρύ μπιτ! "Μια πλευρά το νόμισμα" μας λένε τα παιδιά σε ένα ωραίο κομμάτι με τον Κακοτέχνη στην παραγωγή.

"Σπασμένο γιασεμί", δεύτερο σόλο του Scrip D σε στίχους, ερμηνεία και παραγωγή του ίδιου. Κι όπως μου πε ο ίδιος από κοντά «βασικά το γιασεμί για μένα είναι ομορφιά... και γαλήνη.. είναι εγκεφαλική γαλήνη... και εγώ διαλέγω αυτό... μαζί με μάχη στη ζωή».

Κοιτάω το cd player και βλέπω ότι βρίσκομαι στο δωδέκατο κομμάτι του συγκεκριμένου δίσκου. Οι Κύκνειο Άσμα μαζί με τον Άγνωστο Χειμώνα από Ψυχόδραμα πλευρά μας μιλάνε "για τα χρόνια"...

Στο επόμενο κομμάτι το βασικό νόημα είναι αυτό που λέει και ο τίτλος και πρέπει όλοι μας να το πιστεύουμε... "Νιώσε δυνατός". Νιώσε δυνατός μεγάλε! (παραγωγή: Scrip D)

Στη συνέχεια, συναντάμε ένα σόλο του Αυτόνομο Αγκάθι σε μια πολύ πολύ ωραία παραγωγή του Scrip D. Τίτλος "Sorrow", δηλαδή "λύπη".

"Ο εχθρός μας είναι ένα χάρτινο παιχνίδι" μας λένε στο προτελευταίο κομμάτι. Παραγωγή: Scrip D και πάλι.

Ο δίσκος τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο. "Σκέψη θετική" κάνε! σε μια ωραία παραγωγή του Scrip D που σου δίνει δύναμη να προχωρήσεις παρακάτω. Αισιόδοξη με άλλα λόγια, θετική.

Συμπέρασμα: Πολύ ωραίος δίσκος που σίγουρα θα τον ξανα ακούσεις αρκετές φορές και γενικά δεν τον βαριέσαι γιατί στα τραγούδια αλλάζουν οι mc's, δεν είναι σε όλα οι ίδιοι. Ένα μειονέκτημα για μένα είναι η έλλειψη των σκράτς. Ίσως αν είχε έστω σε δυο τρία κομμάτια σκρατσάκια να ήταν ακόμη πιο ωραίο το αποτέλεσμα. Κατεβάστε και διαδώστε!

Κύκνειο Άσμα: Α.Αγκάθι, Κακοτέχνης, Scrip D
Οι ηχογραφήσεις, οι μίξεις και το mastering έγιναν στο studio feedback.
Για επικοινωνία με το γκρουπ:
kykneioasma@gmail.com
www.myspace.com/kykneioasma
www.youtube.com/kykneioasma
soundcloud.com/kykneio-asma



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου