Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Cellas Dwellas are back!!!

Οι Cellas Dwellas επιστρέφουν!! Το άρθρο-ανακοίνωση θα μπορούσε να τελείωνε εδώ απλά...
Όμως, θέλω να πω δυο λογάκια για τους κυρίους παραπάνω!

Λοιπόν, οι Cellas Dwellas είναι ένα underground  hip hop δίδυμο από το Brooklyn, δηλαδή ο UG the Imagination και ο Phantasm the Tall Man. Δύο mc's. Δύο μικρόφωνα. Δύο ράπερς. Το χαρακτηριστικό τους  είναι τα σκοτεινά beats και ο πολύ αξιόλογος στίχος τους! Ξεκίνησαν το 1994 κυκλοφορώντας ένα single, το "Land of the Lost" από την Loud Records. Ένα χρόνο μετά, το 1995, κυκλοφορούν άλλα δύο σινγκλάκια, το "Good Dwellas" και το "Perfect Match". Την ίδια χρονιά, εμφανίστηκαν στο δεύτερο άλμπουμ του Masta Ace, Sittin' on chrome, στο κομμάτι "4 Da Mind".

                                    

Το 1996, ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα στις 26 μαρτίου, κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο "Realms 'n Reality το οποίο θα γίνει classic album στην ιστορία του hip hop!! Με δυνατά και σκοτεινά beats κυρίως από τον Nick Wiz αλλά και από τους Dj Megahurtz, The Bluez Brothers, αλλά και από τους ίδιους τους Dwellas. Μέσα στον δίσκο συναντάμε και τα δύο σινγκλάκια που 'χαν κυκλοφορήσει την προηγούμενη χρονιά, όπως προανέφερα.


Έπειτα, φτάνουμε στο 2000 όπου κυκλοφορούν τον δεύτερο και τελευταίο δίσκο τους υπό το όνομα "The Dwellas"! Το άλμπουμ είχε τίτλο "The last shall be first" και κυκλοφόρησε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000. Παραγωγές από τον Nick Wiz κυρίως, αλλά και από τον Large Professor, τον Rockwilder καθώς και από τον Ayatollah. Το ύφος του δίσκου είναι παρόμοιο με του πρώτου, σε πολύ καλό επίπεδο που αναρωτιέσαι "γιατί σταμάτησαν;".


Το 2003 κυκλοφορούν ένα single το "Who killed the Hip Hop?" σε παραγωγή του Jazz E Cut σε 12'' βινύλιο από την Underground Academy στη Γαλλία :

                                

Τελικά, το 2011, ανανεωμένοι πλέον, επιστρέφουν στα μουσικά δρώμενα με το κομμάτι "I put it down" σε παραγωγή του παλιού τους φίλου Nick Wiz και συμμετοχή από τους MOP. Δηλαδή να περιμένουμε τον τρίτο τους δίσκο;; ΜΑΚΑΡΙ

                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου